MEISTRO LOVASTANYA

A 610-es út mellett helyezkedik el, Kaposvár határában, ahol már alig hallatszik a város zaja, de még látszik a lovas négyszögből a városháza, ha kicsit kiemelkedünk a nyeregből, elénk tárul a zselici rengeteg, ami egy vágtányira van. 

Kicsit nehéz röviden bemutatkozó szöveget írni, mert közel negyed század alatt sok minden történt velünk és sok minden át is alakult.

CSAK RÖVIDEN

2000-ben Kassai Lajos barátomtól egy csereüzlet folytán kaptam 3 lovat. Mivel volt terület és volt érdeklődés, nem volt kérdéses, hogy ezt csinálnunk kell. Kezdetben csak paciztunk, de egy év után egy alföldi látogatást követően már 6 csikóssal lovasbemutatót tartottunk. Majd jött egy szarvasi verseny, ahol különdíjat, egy gyulai csikósverseny ahol I. helyezést értünk el. Ezt követően jött a lovagi torna, jöttek a gyönyörű kaposvári táncos lányok, majd kialakult egy táncos lovas show műsor, amivel bejártuk a fél országot és fél Európát. Lovas Világtalálkozó I. helyezés, Nemzeti Lovas Fesztivál I. helyezés, Hagyományőrző Táborok Versenye I. helyezés. Felléptünk az OMÉK-on, a Puskás Ferenc Sportarénában és a legkisebb somogyi falvakban is. Két generáció nőtt fel a másfél évtized alatt. De ennek a műfajnak a logisztikai költsége óriási volt, meghát az idő is mindenkin meglátszott, ezért műfajt váltottunk.

Nem volt nehéz, mert az a páratlan fiúkból és lányokból álló csapat megmaradt és csípőből rendeztünk 8 Nemzeti Vágta Kaposvári Előfutamot, minek segítségével egy tucat kis somogyi települést juttatunk fel Budapestre a Hősök terére. De ez a rendezvénysorozat is megváltozott és egy kicsit mi is másként láttuk már a dolgokat és az utóbbi években csak azt csináljuk, amiben örömünk telik, amiben jól érezzük magunkat és jól érzik magukat a gyerekek, a lovak, de még a szülők is.

Egy francia fellépésünk alkalmával szerzett tapasztalat alapján megalakítottuk a póni ovi lovasiskolát 3-5 éveseknek. A haladóknak a lovasklubunk kezdeményezésére egy 4-5 fordulós versenysorozatot indítottunk a környék lovardáival, amelyben szerepelnek ügyességi, díjlovas és újabban military versenyfeladatok is.

Istállónkban 21 ló áll és mindegyik használható. Ha lovastúrára van igény, szívesen ajánljuk a „Betyárok nyomdokán” lovastúra útvonalat, amely 110 km a Zselicben. Mindemellett évente vannak megrendezett visszatérő rendezvényeink, mint a téli – nyári lovastáborok, húsvéti csokitojás keresés, Halloween Kupa és kisebb nagyobb névnapi, születésnapi zsúrok, főzőversenyek, iskolás osztályok fogadása.

Tudom, hogy soknak tűnik, amit írtam, de majd, ha megnézitek a galériánkat, vagy egyéb történeteinket, akkor remélem, hogy előbb vagy utóbb meglátogattok bennünket és rájöttök, hogy ez még kevés is.

Szeretettel várunk Benneteket!
"Az egész világban ott vannak a lovak és egyetlen lóban ott van az egész világ."

Meistro lovastanya

7400 Kaposvár
Keceli bejáró 1.

Elérhetőségek

Lovaglás: +36 30/567-4618
Rendezvényszervezés: +36 30/216-8528

Tűzifakereskedés