LOVARDA

SZOLGÁLTATÁSOK

 

„Ki érkezik, mondjon Jó Napot!”

(Dobó istván)

Lovaglás

A lovaglás művészet, melyet megtanulni, érezni és élvezni hosszú évek során lehet csak. A ló és az ember harmóniájának csodálatos eredménye a lovaglás, melyet még lovas emberek is egy életen át tartó tanulás során éreznek. Csodálatos benne, hogy egy élőlénnyel történő intenzív kommunikáció eredménye, melyben egy jóval erősebb és természetét tekintve „menekülő állat” átengedi az irányítást az embernek. Ezzel soha ne éljünk vissza, hiszen bármit bármikor megtesz értünk! Szeressük, tiszteljük őt, bátorítsuk, lépésről lépésre tanítsuk türelemmel, akárcsak egy kisgyermeket.

A lovaglás egy haladó lovon végzett mozgástevékenység: a ló irányítása, egyensúlyozás és együttes ritmikus mozgás. Korábban elterjedt közlekedési mód volt, a mai világban már többen csak kedvtelésből, hagyományőrzés vagy sport céljából űzik. Ez utóbbinak komoly hagyománnyal rendelkező versenyeket rendeznek és számos lovassportág terjedt el.

 

A lovaglás rendkívül élmény dús tevékenység, amely a test összes izmát megmozgatja, a lovas lelkére is hat, és folyamatos koncentrációt igényel. A kikapcsolódás mellett a lovaglás remekül használható terápiás célokra is, a fizikai és szellemi állapot javítása révén rendkívül pozitív hatással van a gyermekek fejlődésére, számos területen alkalmazható.

Sokkal különlegesebb sport mint a többi. Hiszen itt a sporttárs nem egy eszköz, egy élettelen tárgy, hanem egy fél tonnás, saját gondolatokkal rendelkező izomkolosszus. Sokszor nem egyszerű feladat megértetni magunkat a lóval, de ha egyszer együtt működik: A legjobb barátunkká válik. Így a sport többé nem csak edzésről, versenyzésről, érmekről, pénzről fog szólni…

Hanem egy szenvedéllyé válik, amely egy egész életen át elkísér

A lovaglás egy olyan sport, mely megfelelő alázattal, szorgalommal és kitartással művészetté fejleszthető!.

Lovardai szolgáltatások

A Meistro Lovastanya a lovardai szolgáltatások széles skáláját nyújtja telephelyén. Szívesen látjuk a hobby lovaglás, versenyzés iránt érdeklődőket, már akár 3 éves kortól. Bértartásban nálunk elhelyezett lovakról úgy gondoskodunk, minta azok is a sajátjaink lennének.  

Poni óvóda

3-7 éves korig várjuk azokat a gyermekeket akik szeretnének lovagolni de még picik hozzá. Ők vezetőszáron, pónikon elsajátíthatják el az alapokat.

A lovas általában 30 percet tölt a lovardában, melynek időbeosztása:

– érkezés a megbeszélt időre

– ló pucolás, nyergelés és kantározás ismertetése és gyakorlása

– lovaglás 15perc

– ló leszerszámozása, felszerelés tisztán elpakolása.

(Szülői felügyelet szükséges) 

1 alkalom: 2.500.-Ft

10 alkalom: 20.000.- Ft 

Lovaglás

Lovasaink a saját tudásának megfelelően osztályban (csoportban) lovagolnak. Egyéni lovaglásra előzetes megbeszélés alapján tudunk lehetőséget biztosítani.

A lovas általában 1,50 órát tölt a lovardában, melynek időbeosztása:

– ékezés a megbeszélt idő előtt 15 perccel

– ló pucolás, nyergelés és kantározás

– lovaglás 45 perc

– ló leszerszámozása, felszerelés tisztán elpakolása

Futószáras edzés: a kezdő lovasok a helyes ülés elsajátítását futószáron tanulják meg. Mellette elsajátítják minden, a lóval való bánásmód alap fogásait.

A lovas általában 1órát tölt a lovardában, melynek időbeosztása:

– érkezés a megbeszélt idő előtt 15 perccel

– ló pucolás, nyergelés és kantározás ismertetése és gyakorlása

– lovaglás 30perc

– ló leszerszámozása, felszerelés tisztán elpakolása

1 alkalmas jegy: 6.000.-Ft

5 alkalmas bérlet: 22.000.-Ft

10 alkalmas bérlet: 35.000.-Ft

Lovas túra

Gyakorlott lovasok számára szervezett túrákon járjuk be a Zselic közeli tájait. Pihentető, ugyanakkor felemelő érzés lóháton bejárni a környéket. Kezdő és haladó túrákra is lehet jelentkezni a lovasoknak. Vendégeket csak próbalovaglás után áll módunkban kivinni. Túrát minimum 2 fő -től szervezünk.

A túra lovagláson a mindenkori túraszabályok érvényesek.

Bértartás

Lovardánkban bértartási lehetőséget is tudunk biztosítani. A lovak számára nagy alapterületű, önitatóval ellátott boxok állnak rendelkezésre. 

A bértartási díj tartalmazza a ló részére alomszalma, a ló etetését (zab valamint napi széna). Továbbá tartalmazza a szabadtéri lovas pályák(Fedeles, ugró akadályok, lovas négyszög, galopp-pálya), 10 ha legelő használatát.

Ár: 50.000 Ft/ló (áfát tartalmazza)

Bértartás 10 alkalmas bérlet: 18.000Ft

További részletek személyesen, vagy telefonon

06-30/567-4618 Kisné Meiszterics Edit

06-30/216-8528 Meiszterics László

Versenyhelyszín

Lovardánk több, különböző méretű pályája alkalmas magas szinvonalú versenyek megrendezésére is. Több éves szervezési gyakorlatunk garancia a sikerre.

Gyermekek számára évente rendezzük háziversenyeket, de meghívásos rendszerben is lehetőséget biztosítunk a megmérettetésre.

Szeretettel várjuk lovardák, lovasislokák megkeresését, szívesen látjuk vendégül Őket, lovaikat, jó hangulató, de profi szervezésű versenyek megrendezésére. 

Nem csak házigazdaként, hanem vendékként is részt veszünk versenyeken, büszkék vagyunk lovasaink ott elért eredményeire.

Galéria

Bármelyik képre kattinva kinyilik a lapozó. Kilépés az „Esc” gombbal lehetséges.

Közvetlen elérhetőség

Címünk

7400, Kaposvár
Keceli bejáró 1

Elérhetőségünk

+36 30/567-4618

 

Kövess bennünket!

Kapcsolat

10 + 10 =

soap2day
embedding google maps on website

Az oldalt készítette a

Webolucio.net Stúdió
MG Tanya KFT © 2021 Minden jog fenntartva

Adatvádelmi tájékoztató / Impresszum